5 näringsrika superfoods

Du har säkert hört det tusen gånger vi det här laget: Det bästa sättet att hålla dig frisk och hälsosam är att äta ett brett utbud av vitaminrik mat. Men att äta så många olika typer av mat kan ofta vara svårt i vår stressiga vardag där vi alltid är antingen försenade eller på väg till något.

Det är här så kallade “superfoods” kommer in i bilden. Detta är mat som är fullpackat med vitaminer, mineraler och antioxidanter, som minimerar cellskador som kan leda till hjärtsjukdomar, cancer, Alzheimers och många andra sjukdomar. Äter du dessa supernyttiga livsmedlen kan du slappna och sluta oroa dig och känna dig trygg i att du får i dig vad du behöver i din diet – och de funkar utmärkt att använda tillsammans med kosttillskott.

Näringspackade superfoods ger dig även ordentlig valuta för pengarna och köper du dem färska och ekologiska kommer dem ge dig en ordentlig boost i ditt intag av mineraler, vitaminer, zink och andra nyckelingredienser som hjälper både din kropp och ditt immunsystem. Att äta dessa ämnena ökar även tiden man behöver mellan sina juice detox kurer.

_______

Mörka druvorLila,röda och blåa vindruvor

Vindruvor, speciellt mörka sådana, är proppfulla av fytokemikalier (antioxidanter) som skyddar kroppen mot cancer och hjärtsjukdomar. Två av dessa fytokemikalier, antocyanin och proanthocyanidin, är även extra bra för ditt immunsystem. Vitamin C och selen är två andra ämnen som finns i vindruvor.

 

 

Blåbär för detoxBlåbär

Nya studier har indikerat att blåbär kan hjälpa att skydda celler från skada och skydda sår från att bli inflammerade. Blåbär innehåller även många av de vitaminerna och mineralerna som är kända för att stärka immunförsvaret, tillsammans med viktiga fytokemikalier som likt de i vindruvor skyddar mot cancer och hjärtsjukdomar.

 

 

NötterNötter

Nötter är några av de mest balanserade livsmedlen på vår gröna planet. De erbjuder en dos av hälsosamma fetter tillsammans med en mindre mängd protein och kolhydrater. Varje typ av nöt har ett unikt innehåll av mineraler, fytokemikalier, och andra typer av fetter. Valnötter är fulla av omega-3, medan tillexempel, paranötter är de som innehåller mest selen.

 

 

GrönkålMörkgröna grönsaker

Karl alfred hade en poäng: Det är svår att tävla med näringsvärdet i broccoli och spenat. Grönkål är också en familjemedlem i denna familj av mörkgröna grönsaker som gör under för kroppen.

Dessa supergrönsaker är dessutom rika på näringsämnen som bekämpar sjukdomar, som till exempel vitamin C, E, A och kalcium. De är även fulla av magnesium och magnesium och kalium vilket ger ytterligare en anledning att inkludera dom i sin diet.

Men om du behöver ytterligare övertalning för att börja äta dessa grönsaker kan vi även nämna att de är extremt rika på antioxidanter och fytokemikalier som kaempferol som kan vidga blodkärl och som även ryktas ha cancerbekämpande egenskaper.

Sötpotatis superfoodSötpotatis och orangea grönsaker

Över hela Sverige har sötpotatis börjat ploppa upp på menyer – och med god anledning. Sötpotatispommes har sett en otrolig ökning i popularitet de senaste åren och kan förhoppningsvis helt ersätta traditionella pommes inom en snar framtid.

Både vanlig och sötpotatis innehåller viktiga näringsämnen som vitamin C och B6, kalium och fibrer. Men sötpotatis har mer av alla dessa ämnen än den traditionella kartoffeln och ger dig även ett par extra ämnen – kalcium och en stor mängd vitamin A.

Orangea grönsaker är också extremt näringsrika vilket är en av anledningarna att de så ofta är inkluderade i våra juice detox recept. De innehåller höga halter av fytokemikalier och morot är känt för sin höga halt av vitamin A medan squash toppar listan på vitamin C.

En detoxkur vi varmt kan rekommendera för den som vill börja äta nyttigare och få i sig de nödvändiga ämnena är Det stora detoxpaketet som är ett perfekt hopplock av produkter för den som vill göra antingen en detox eller som bara vill ha nyttiga kosttillskott i sin vardagsdiet.

Stora detoxpaketet

Det stora detoxpaketet är ett detoxpaket med väl utvalda och balanserade produkter. Det är rikt på ekologiska produkter och samtliga delar av paketet fyller en specifik roll för att rena kroppen.

799:- 1157:-

 

Bli först att kommentera!

      Leave a reply

      Login/Register access is temporary disabled