5 livsmedel som naturligt renar och detoxar kroppen

Matens förmåga att rena och detoxa din kropp är aldrig något som bör underskattas. Att vi på Juicedetox.se advokerar att kroppen bör renas lite då och då är ingen hemlighet, och oavsett om du gör det med färskpressade juicer eller med pulverprodukter likt de man hittar i det Stora detoxpaketet så får man inte sluta tänka på vad man stoppar i sig emellan sin juice detox. Det finns nämligen fantastiska livsmedel som inte bara smakar bra, utan även är extremt nyttiga och som har en renande effekt på kroppen. Detta leder i sin tur till att du inte behöver detoxa lika ofta och att du mår bättre i vardagen.


Äpple som detoxmat

Äpple
Det gamla ordspråket “an apple a day keeps the doctor away” saknar inte grund. Äpplen är rika på en särskild typ av fiber som heter pektin som sänker kolesterolvärdet och som hjälper matsmältningen. Äpplen är också väldigt alkaliska vilket hjälper till att balansera ph värdet i kroppen som kan sättas ur balans av för högt proteinintag (ägg, kött, proteinshakes etc.). Forskning har även visat att ämnen i äpplen kan sänka risken att utveckla grovtarmscancer, förhindra njursten och att förminska effekterna av diabetes.

Organiska rödbetor
Rödbetor
Det finns en anledning att rödbeta är en vanlig ingrediens i juice detox recept, det är nämligen ett utmärkt livsmedel för att rena blodet och levern. Det räcker att titta på dessa rotfrukternas färg för att se att de är väldigt detoxande. Rödbetor innehåller magnesium, järn, zink, och kalcium – som alla renar kroppen från gifter och stödjer våra stora detoxande organ som levern, njurarna och tarmarna. Dessa egenskaper är en av anledningarna att Nyform inkluderat en rödbetsjuice i sin 5 dagars fasta som är en kur både vi och våra läsare varmt rekommenderar.

Selleri
Selleri
Selleri är också ett utmärkt detoxande livsmedel. Det är antiinflammatoriskt och fullt av antioxidanter, det är också naturligt urindrivande vilket påskyndar utdrivandet av gifter ur kroppen. Selleri ökar även mängden vita blodceller som förbättrar vårt immunsystem och som även attackerar skadliga bakterier som i vanliga fall får oss att känna oss utmattade och slöa. Att ha selleri i sallad passar utmärkt och att blanda det med torkad frukt eller russin är riktigt supermat!

Chilifrukt

Chilifrukt
Chilifrukter som cayennepeppar, habanero och chili är inte bara starka, de är även detoxande. De stimulerar även cirkulationssystemet genom att öppna upp kapillär rören vilket tillåter maximal näringsupptagning och giftutsläpp. De hjälper även matsmältningen, reglerar blodsockret, och ökar kroppstemperaturen vilket är perfekt för oss som lever i ett lite kyligare klimat. Och det slutar inte där, chilifrukter neutraliserar även kroppens ph värde genom att göra det mer alkaliskt. De främjar även vår metabolism som hjälper dig bli av med oönskat fett kring höfterna.

Vattenkrasse för detox

Vattenkrasse
Denna löviga örten innehåller faktiskt mer vitamin C än många frukter och grönsaker! Du kan få i dig mer än 70% av din dagliga dos av vitamin C från bara 100 gram Vattenkrasse löv. Vitamin C boostar inte bara ditt immunförsvar, det hindrar även risken för järnbrist, hjälper till att bibehålla ett friskt skelett och att hålla hyn len och utstrålande.
Glukosinolater som finns i vattenkrasse stärker och reglerar även aktiviteten hos de detoxande enzymerna i levern. Efter konsumtion omvandlas glukosinsolatorerna till isotiocyanater som har förmågan att förhindra tumorigenes genom att förändra metabolismen av carcinogener. Denna effekten har även bevisats kunna förstärkas när vattenkrasse som inte tillagats intas.

 

Är du ute efter juicer fullproppade med nyttigheter rekommenderar vi att du tar en titt på Ledins 6 dagars juice fasta som är en av våra favoriter!

Ledins 6 dagar vitaminfasta

6-10 dagar lång fasta som är rik på vitaminer och ett utmärkt val för dig som är ute efter en bra lösning som inkluderar kompletterande produkter.

495:- 549:-

Bli först att kommentera!

      Leave a reply

      Login/Register access is temporary disabled