Läsarfavorit

Fem saker att tänka på innan du börjar din juicefasta

Att utföra en juicefasta är inte svårt, varken teoretiskt eller praktiskt. Men för den som inte gjort en tidigare kan det vara svårt att veta vad som kommer hända och hur ens kropp kommer reagera, och då det skiljer sig mycket från person till person så är det svårt att förutse och hjälpa. Men det vi kan göra är att hjälpa den som vill juicefasta genom att ge råd om hur man bäst förbereder sig för att må så bra under din detox som möjligt, både fysiskt och mentalt. Därför har vi listat fem av de, enligt oss, viktigaste punkterna att tänka på innan man påbörjar en juicefasta.


 • Trappa ner på ditt kolhydrat- och kaloriintag 1-2 dagar innan du börjar

För att inte chockera kroppen genom att helt plötsligt avbryta sitt vanliga kostschema är det rekommenderat att man skär ner på sitt ätande ett par dagar innan man börjar kuren – detta gäller även intaget av kaffe, socker och liknande produkter för att minimera risken för huvudvärken som annars uppstår. Man bör inte heller träna för hårt innan man påbörjar sin kur. Detta eftersom träningen bryter ner kroppens muskler och en hög mängd energi och protein behövs för att åter bygga upp vad som brutits ner – något som kroppen inte förses tillräckligt med under en detox kur. Så inte nog med att träningen inte ger resultat, den kan även skada din detox.

 • Börja gärna din fasta på helgen

Risken finns att man de första dagarna inte är sitt riktiga jag och humörsvängningar är inte ovanliga. Det är inget man bör överanalysera utan beror helt enkelt på energiunderskottet som kroppen inte är van vid trots att det är precis vad den behöver. Man bör dock låta sina vänner veta att man ska påbörja fastan och be dem vara förstående och stöttande under perioden. Men det är viktigt att komma ihåg att man har möjligheten att visa hur bra en juicefasta är och de många positiva sidorna med det också. Många upplever också att de blir tröttare och har inte riktigt energin att göra så mycket de första dagarna vilket för många inte riktigt går ihop med kraven som ställs på jobbet. Är det ens första gång vet man inte riktigt heller hur hårt man kommer drabbas av dessa problem och det kan därför även vara en trygghet att veta att man inte har några måsten utan man kan fokusera fullt ut på att rena kroppen. Men som tidigare sagt så är det väldigt individuellt hur man mår under sin kur – en del får i stället en riktig energi boost som varar hela perioden ut.

 • Börja på en lagom nivå

Att som oerfaren detoxare ge sig in i en kur längre än 7 dagar är oftast inte den bästa idén. Trots att intentionerna är goda så kan det vara klokt att börja med en lite lättare kur som Ledins 6 dagars vitaminfasta för att lära känna sin kropp och veta hur den reagerar på en juicefasta. Det finns såklart undantag med produktpaket som tillåter även nybörjare att utföra en längre detox då de är rika på kompletterande produkter och har utförliga instruktioner som guidar hela vägen igenom. Men att pressa sin kropp ger oftast inte de resultat man strävar efter, känner man att hungern blir outhärdlig emot slutet av en kur finns det ingen skam i att ”fuska” lite genom att göra sina sista juicer lite matigare genom att använda sig av fetare, mer energirika produkter och tillsätta fiberrika frön.

 • Kontakta läkare om du går på speciella mediciner eller har någon sjukdom du känner till som kan komplicera det hela

Målet med en detox är att må bättre – inte att skapa problem. Går man på speciella mediciner eller har någon sjukdom som man tror kan förhindra kuren ska man inte chansa. Better safe than sorry anser vi och efter att man fått tummen upp av läkaren kan man slappna av och i stället fokusera helt och hållet på kuren.

 • Förbered dig mentalt

En juicefasta är inte alltid en dans på rosor. Det är i slutändan gifter som du rensar din kropp på och dem gillar att göra sig påminda av vad dem är. Har du mycket gifter och slaggprodukter i din kropp kommer kroppen jobba hårt för att göra sig av med dem vilket kan leda till illamående och problem med magen. Det viktiga är att man är förbered på vad som komma skall och att hålla ögonen på målet. Alla som fullföljt en juicefasta kan återge hur mycket bättre man mår efter kuren och i slutändan är det värt det, det finns helt enkelt inga genvägar och har man gjort det en gång blir det alltid lättare gången efter. Dels för att man vet vad det innebär, och dels för att man (förhoppningsvis) inte har lika mycket att rena kroppen från efter den första, viktiga kuren.

Vi på Juicedetox.se önskar dig stort lycka till med din juicefasta och hoppas att du fann våra råd för hur man förbereder sig användbara!

Ledins 6 dagar vitaminfasta

6-10 dagar lång fasta som är rik på vitaminer och ett utmärkt val för dig som är ute efter en bra lösning som inkluderar kompletterande produkter.

495:- 549:-

Bli först att kommentera!

   Leave a reply

   Login/Register access is temporary disabled