Att träna och juice detoxa samtidigt


Att göra en juice detox eller juicefasta innebär att ta steget mot ett mer hälsosamt och piggare liv – men något annat som även förknippas med dessa livskvalitéer är att träna. Men att detoxa sin kropp och samtidigt bygga upp den till att bli starkare ses ofta som en besvärlig situation och något som många har svårigheter att få att gå ihop.

Det är inte förvånande att så många träningsfanatiker ofta genomgår juice detox kurer. Oavsett vilken sport det sysslas med måste kroppens alla funktioner vara fullt fungerande och vältränade för att prestera på max. Att träna på gymet sju dagar i veckan och trycka magen full av kyckling och andra proteiner ses ofta som den enda lösningen av många, men ändå speglar inte resultaten slitet som lagts ner och många undrar var det går fel. Att lägga upp ett träningsschema eller tipsa om gym-övningar är dock inget vi har planerat att göra här, det finns det gott om andra sidor som gör. Vad den här artikeln i stället handlar om är vad dessa sidorna ofta glömmer att nämna, just hur en juice detox kan främja träningsresultat och hur man kan kombinera dessa två.

När man pratar om detta ämnet är det dock viktigt att skilja juice detox och juicefasta åt just eftersom de skiljer sig så pass mycket i hur mycket energi man får i sig. Att göra en juicefasta samtidigt som man tränar, det vill säga att uteslutande dricka juicer i detoxsyfte är inget att rekommendera eftersom kroppen under denna period, oavsett om den är 3 eller 7 dagar lever på ett energiunderskott. Men om man ändå envist vill göra det så finns alternativet att använda sig av nyttiga smoothies i stället för juicer, detta just eftersom de är rikare på energi och mättar mer då de är kraftigare av naturliga skäl. För att kunna göra sina egna smoothies krävs bland annat en råsaftcentrifug vilket få personer har, men det allra viktigaste när man gör sina egna kurer är just råvarorna. Använd enbart färska råvaror när du blandar dina smoothies och se till att du får i dig tillräckligt med protein så din träning inte kastas bort. En rik proteinkälla som man kan ha i både sina smoothies eller i en vanlig juicefasta är en solrosfröprotein & chiafrön. En bok vi verkligen kan rekommendera för den som söker inspiration gällande smoothierecept och hur man kan kombinera kosten med träning är “Juiceverket, juice, drinkar och detox” som går igenom träning och juicefasta grundligt.

Men att däremot göra en lättare juice detox samtidigt som man tränar är fullt möjligt och betydligt enklare då det finns gott om juicer som kan tas tillsammans med ett kraftigare kostschema. Holistic UltraDetox är ett utmärkt exempel på dessa typer av produkter som kan användas och tas 2 gånger om dagen i 3-6 veckor samtidigt som du äter din vanliga kost.  Holistic UltraBalans och Chiafrön är två produkter vi på Juicedetox.se varmt rekommenderar att användas i kombination med Holistic Ultradetox för ytterligare effekt. Holistic UltraBalans skapar en god balans i mag och tarmområdet och håller systemet rent från oinbjudna gäster som parasiter och olika sorters svamp, det stärker även immunförsvaret. Fröna förser kroppen med välbehövliga proteiner när du tränar hårt och passar väl in att ha i sin juice.

Så oavsett hur du vill lägga upp din träning kan man naturligt passa in en juice detox eller juicefasta beroende på personliga preferenser och målen man sätter upp.

Holistic UltraDetox

Holistic UltraDetox hjälper till att rena både mage och tarm och återvitaliserar hela kroppen med hjälp av 35 samspelande, naturligt hälsosamma örter.

386:- 439:-

1 Comment
  1. Reply
    Emil 2017-01-06 at 18:28

    Känner verkligen igen mig i det här just nu..

    Leave a reply

    Login/Register access is temporary disabled