Läsarfavorit

Fördelarna med en juicefasta

En ordentligt utförd lång juicefasta, eller flera korta, är något som kan härleda signifikanta hälsofördelar och till och med omvända många hälsoproblem. Men att veta vad som händer i kroppen under fastan kan vara svårt att veta på förhand.


Vad händer under en juicefasta?

Många sjukdomar uppstår på grund av dåliga livsmedel som vi förser våra kroppar med under flera år. Gifter från processad mat (artificiella smakämnen, konserveringsmedel, kemikalier, etc.) och den nersmutsade miljön “kloggar igen” våra celler, och kväver dem och orsakar sjukdomar, inflammationer och i vissa fall till och med fysisk smärta och obehag.

Men när du gör en juicefasta; i avsaknaden av fast mat, men med näringen från färska, ekologiska juicer, kan kroppens celler börja frigöra sig från toxiner som de hållit inne och ersätta dem med näringsämnena från de färska juicerna. Detta är en tid för reparation där kroppen helas och återfår sin energi.

Den djupaste formen av läkning tar plats cirka 11 dagar in i en juicefasta när cellerna börjar återuppbygga sig med hjälp av juicernas nyttiga innehåll som de får till sig. Denna förlängda period ger kroppen tid att oavbrutet fokusera på att återuppbygga kroppen för att komma ur starkare. Under denna vårstädningen kan du förvänta dig att följande gifter och överflödiga biprodukter elimineras från kroppen och du kan näst intill känna dem lämna din kropp för var minut som passerar.

Gifter och toxiner som lämnar kroppen:

 • Transfettsyror och fettvävnader, och tillsammans med det, droger, kemikalier, bekämpningsmedel etc.
 • Döda, döende eller sjuka celler
 • Ohälsosamt/giftigt avfall i lymfsystemet och blodet
 • Giftigt avfall i mjälten, lever och njurar
 • Överflödigt slem från lungorna och bihålorna
 • Kolesterolöverskott

År av dåliga dieter, öl, skräpmat, sötsaker osv. bryts ner och frigörs som toxiner i blodet för att sedan transporteras ur ditt system. Se till att drick rikligt med vatten (destillerat vatten är att föredra) under din fasta för att ännu effektivare göra dig av med gifter. Desto mer du kissar desto renare kommer din njure vara nära fastan är över. Du kan stöta på några tuffa perioder under din fasta men det gäller att du istället ser dem som ett bevis på att din kropp faktiskt svarar bra på fastan.

När en längre juicefasta görs korrekt, kommer du märka att även om du kan känna dig fysiskt svag, så har din kropp gjort enorma framsteg. Och allt eftersom att du sakta återfår din styrka, kommer du märka att dina tidigare sjukdomar och besvär har försvunnit.

Att vattenfasta, däremot..

citron- och gurkvatten

Att svälta kroppen och bara förse den med vatten är något som det pratas om då och då men som är något vi alltid har, och alltid kommer ta
avstånd ifrån. Detta eftersom att det inte funkar då man inte förser kroppen med någon näring vilket även gör det extremt farligt. Under en längre svält börjar cellerna, i stället för att återbygga sig, attackera kroppen för att överleva, detta är anledningen att en sådan kur absolut inte bör pågå i längre än tre dagar, om någonsin.

Spirituella fördelar från en lång juicefasta

Under en längre fasta är en positiv aspekt som många överser all extra tid man får på sin händer när man slipper laga mat varje kväll. Denna tiden gillar vi på Juicedetox.se att istället spendera mediterandes. Desto längre du fastar, desto svagare och mer öppen blir din kropp för att ta in effekterna av en ordentlig meditation. När du lägger mer tid och energi åt att meditera kan du erfara spirituella genombrott som annars aldrig kan komma åt. Och för att ta meditationen till helt nya nivåer ingår det ofta detoxtéer i kurerna numera, i till exempel Alpha plus detoxkur ingår Pau D’Arco té, som är ett av de bästa téerna vi provat, både i detoxande- och meditationssyfte.

Yoga och juice detox

Och när ditt fysiska kött pressas av svaghet tvingar det dig att bli “frånkopplad” så att du, i det tysta, kan observera och inse vem du egentligen är. Det kan vara en väldigt omskakande erfarenhet och något vi hoppas att alla får prova på någon gång i livet. För att få en så lyckad juicefasta som möjligt rekommenderar att man antingen väljer Ledins 6 dagars vitaminfasta, eller Alpha plus detoxkur som man kan använda sig av i upp till två veckor.

Ledins 6 dagar vitaminfasta

6-10 dagar lång fasta som är rik på vitaminer och ett utmärkt val för dig som är ute efter en bra lösning som inkluderar kompletterande produkter.

396:- 495:-

Alpha Plus Detoxkur

Alpha Plus Detoxkus anses av många och även av oss på Juicedetox.se vara den mest kompletta juicefastan på marknaden och det perfekta valet för den som tar sitt fastande på stort allvar och vill uppnå en ny form av renhet.

1169:- 1299:-

 

1 Comment
 1. Reply
  Sofia Johansson 2017-12-04 at 14:31

  Kan verkligen rekommendera Ledins vitaminfasta! 🙂 Blev precis klar med min kur och den gjorde susen!!

  Leave a reply

  Login/Register access is temporary disabled