Hitta formen efter julmaten med en juicefasta

Att motstå de många frestelserna på julbordet är en kamp de allra flesta svenskar kan känna igen sig i. Trots att man sätter upp gränser och restriktioner på förhand innan man beger sig hemåt för att träffa familjen och äta så brukar denna högtid ändå sätta sina spår på våra höfter. Tillsammans går vi i Sverige upp cirka fem miljoner kilo under julhelgen och nyår, det vill säga 2 kilo vardera. Som tur väl är går det att hitta tillbaka till formen och välmåendet som fanns innan man gick på de 7-8 julborden som dessa veckorna oftast innebär – och det görs med en juicefasta.


Julbordet är för många en ovärderlig jultradition och en av de sista man är beredd att ge upp. Med ett överflöd av husmansdelikatesser som köttbullar, prinskorvar, potatisgratänger, sill och inte minst julskinkan är det svårt att hålla ätandet till en rimlig och sund nivå. Men det som är gjort är gjort och i stället för att gräma oss blickar vi framåt. Först genom att prata om fördelarna att börja det nya året med en juicefasta och slutligen genom att tipsa om de olika ingredienserna du bör inkludera på nästa års julbord som faktiskt förbättrar fettförbränningen.

Som tidigare nämnt så är inte jultiden den nyttigaste i matvägar, lika viktigt som det är att äta hälsosamt är det att undvika ohälsosamma maträtter och ingredienser. Socker, koffein och alkohol är bara några exempel av de substanser som kroppen ofta får i sig i överskott under jul och nyår. Att socker leder till viktuppgång är det nog ingen som missat och att koffeinberoende kan leda till att man över lag blir tröttare och inte kan fungera riktigt utan sina dagliga koppar java. Men alkoholens negativa påverkan på det kroppsliga talas det däremot mindre om, mer specifikt så får alkohol kroppen att binda betydligt mer fetter, även långa timmar efter man slutat dricka. Alla dessa problem är något som en juicefasta kan hjälpa till att motarbeta och i slutändan neutralisera. Genom att slutföra en juicefasta, exempelvis 5 dagars juicefasta från Nyform, kan man hjälpa kroppen att bli av med socker- och koffeinberoendet som byggts upp under julen. Kuren kommer även hjälpa rena kroppen från övriga konserveringsmedel, slaggprodukter och gifter som ansamlats. Den leder även till en naturlig och hälsosam viktnedgång som får dig att känna dig frisk och pigg återigen – redo att ta dig an det nya året full av energi.

Vad man kan göra för att minska dessa negativa hälsoeffekterna av julbordet är att göra medvetna och nyttigare val av ingredienser när man lagar julmaten. Det finns gått om nyttiga råvaror i alla butiker runtom i landet, det gäller bara att veta vilka man ska stoppa i varukorgen för att kunna äta gott, och med ännu godare samvete. Ett stort plus är att de även fungerar att ha i sina detox juicer!
Brysselkål är en grönsak som innehåller så kallade negativa kolhydrater, det vill säga den typen av kolhydrater som tar mer energi för kroppen att förbränna än vad de förser kroppen med.
Att tillföra ingefära i julmaten fungerar lika bra som att tillföra den i dina juicer. Detta eftersom att kryddan sätter fart på magen och förbränningen, en tesked ingefära i maten kan enligt forskning från Columbia University förbränna upp till 43 kalorier.
Avokado är inte bara en frukt – inte grönsak – utan även en väldigt fettförbrännande sådan. Trots att den är fettrik så är skillnaden från mycket annat att dess fetter är nyttiga och även bra för hormonbalansen som spelar en stor roll för kroppens fettförbränning. Dessa nyttiga fetter leder med andra ord inte till viktuppgång utan har i stället många hälsofördelar och en femtedels avokado sägs sätta igång kroppens fettförbränning och fungerar väl i både juicer och diverse maträtter.
Kanel gör inte bara kanelbullarna bättre utan hjälper även blodsockret att hitta rätt balans. Att hålla sitt blodsocker på rätt nivå är en viktig aspekt när det kommer till viktminskning just eftersom att när det höjs så utsöndras insulin som som får våra fettceller att ta upp mer fett.

Genom att inkludera dessa ingredienser, både till vardags men även på julbordet kan man alltså ta sig igenom julborden och samtidigt hålla formen bättre, och kombinerat med en juicefasta så kan fantastiska resultat uppnås och en bra start på året blir ett faktum.

5 dagars juicefasta - Nyform

303:- 369:-

1 Comment
  1. Reply
    Annika 2017-01-31 at 21:52

    Är det för sent att börja? x)

    Leave a reply

    Login/Register access is temporary disabled