Intervju med esport profilen Pontus Jonasson

I snart 3 år har Pontus Jonasson varit aktiv inom esport, både som skribent för diverse webbsajter men också som spelare i laget Canya – samtidigt som han juicefastat. Men hur funkar det egentligen att ägna sig åt sysslor som att spela Counter Strike Global Offensive professionellt som kräver sådan otrolig koncentrationsnivå och att juicefasta samtidigt? Alla som fastat någon gång tidigare vet nämligen att ens koncentrationsnivå, framför allt i slutänden av fastan, kan lida. För att få reda på svaren lyckades vi få tag på Pontus för en intervju. Efter ett välkomnande över en kaffe och lite artigheter utvecklades intervjun som följande:


Q: Först och främst Pontus, vad är det som får dig att vilja fasta trots kraven som ställs i ditt yrke?

A: För mig är det viktigt att jag känner att det inte är något som tynger ner mig och att jag känner mig pigg och alert för att kunna göra det jag gör. En juicefasta tycker jag då är ett utmärkt sätt att rensa kroppen på det onödiga och samtidigt behålla det goda. Kortsiktigt är det inget som gör mitt jobb enklare och därför fastar jag aldrig inför några turneringar eller liknande men när schemat lugnar ner sig så brukar jag klämma in en kur. På så sätt får jag bara ut de positiva effekterna av en kur samtidigt som jag kan leverera för mitt lag.

Q: Hur många gånger per år brukar du detoxa?

A: Normalt sett brukar det bli 4 gånger, en gång i kvartalet. Hur långa kurerna är varierar mellan 3-7 dagar beroende på hur fräsch jag känner mig i kroppen.

Q: Har du provat några av kurerna vi själva testat och skrivit om här på sidan?

A: Ja det har jag faktiskt! Jag tittade på eran lista innan jag kom hit och såg både detoxkuren från Alpha plus och Ledins 6 dagars vitaminfasta som jag provat på tidigare. Detoxkuren har jag faktiskt kört två gånger de senaste två åren och vitaminfastan gjorde jag tidigare i år. Båda funkade riktigt så bra så jag håller med er i det ni skrivit om dem.

Q: Du nämnde tidigare att du inte bara spelar utan att du också skriver om esport?

A: Ja det stämmer, det började med att jag skrev texter som jag skickade ut till sidor som Breakit där jag publicerades med en artikel om datorspelande på cv:t vilket var kul. Tidigare i år blev jag också kontaktad av sidan esport betting sidan Fragbet.se som hade läst mina texter och ville att jag skulle skriva för dem vilket jag gjort sen dess. Främst sköter jag deras nyhetssektion men jag har även varit involverad i texten om CS GO eftersom det är det jag kan mest om.

Q: I vilken roll ser du dig själv i framtiden, skribent eller spelare?

A: Trots min kärlek till att spela så blir jag ju inte yngre och att hålla nivån när man närmar sig 30 sträcket kan bli svårt. För tillfället är det full fokus på spelandet och att prestera i mitt lag men så fort jag inte håller tillräckligt hög nivå så lär det bli mer fokus på skrivandet, förhoppningsvis har jag nog ett par år till i mig dock.

Q: Vad har du att säga till andra esportintresserade som funderar på att fasta?

A: Gör det, men gör det smart! Om du ska prestera på topp kan du inte ha saker som tynger ner dig, du måste få ut allt det onödiga ur kroppen. Alla vi som spelar vet hur viktigt det är att ta hand om kroppen för att orka hålla fokus och då är en juicefasta ett perfekt alternativ. Börja med någon av de lättare kurerna och jobba dig uppåt.

För att prova någon av kurerna som Pontus nämnde i intervjun, klicka på länkarna nedan!

 

Alpha Plus Detoxkur

Alpha Plus Detoxkus anses av många och även av oss på Juicedetox.se vara den mest kompletta juicefastan på marknaden och det perfekt valet för den som tar sitt fastande på största allvar och vill uppnå en ny form an renhet.

1169:- 1299:-

Ledins 6 dagar vitaminfasta

6-10 dagar lång fasta som är rik på vitaminer och ett utmärkt val för dig som är ute efter en bra lösning som inkluderar kompletterande produkter.

495:- 549:-

Bli först att kommentera!

      Leave a reply

      Login/Register access is temporary disabled