Stärk kroppen med yoga

Många förknippar yoga med fysisk träning men yoga är så mycket mer. Det är en träningsform som går hand i hand med ett sunt leverne – inkluderat god kosthållning och mindfulness. Det finns idag flera olika yogastilar att välja på så som Bikramyoga, Medicinsk yoga, Ashtangayoga och Yinyoga. Det kan till en början vara svårt att komma igång med träningen och vi har därför listat några grejer man bör tänka på innan man börjar sin yogapraktik:

Läs på
Yoga har under de senare åren hyllats som en av de mest hälsosamma träningsformerna. Yogan hjälper inte bara till att stärka musklerna och göra kroppen mer rörlig, utan den kan hjälpa till med att lugna sinnet. Innan du börjar på yoga bör du först gå igenom vad du vill få ut av din yogaträning och vilken yoga som passar just för de ändamålen. Många tror att man redan måste vara vig och vältränad för att kunna utföra yoga, vilket enligt yogaexperter är helt fel. Yoga är en något som passar alla oavsett kroppstyp, kön och mål – det gäller bara att hitta den yoga som är bäst lämpad för ens egna förutsättningar och mål.

Testa olika yogaformer
Om du till en början är osäker vad du vill få ut av yogan och vad som passar dig bäst så kan det vara bra att du testar dig fram. Förutom att det finns speciella yogacentrum så erbjuder många gymkedjor yogaklasser. På senare år har också utbudet med onlineyoga växt och du kan där med göra yoga hemma. Om du väljer att göra yoga hemma är det bara rätt yogakläder och en yogamatta som behövs. Nedan har vi listat några yogaformer:

Ashtangayoga: Är en av de mest ansträngande yogaformerna, som både kräver fokus och energi. Denna yogaform är bra för den som vill se och känna resultat fort.

Bikramyoga: En yoga som passar den som går gillar detox. Bikramyoga går ut på att man praktiserar yoga i över 40 graders värme. Detta är även en bra yogaform för den som vill bränna fett.

Medicinsk yoga: Är en yoga som har stort fokus på den fysiska och mentala biten. Meditation och mantran är vanligt här. Man lyssnar till vad kroppen säger och lär sig tolka yogan inifrån. Den kan hjälpa mot stress och du kan känna ett lugn efteråt.

Rätt instruktör
När du hittat den yogaform som passar dig bäst så gäller det att hitta en yogainstruktör som passar dig. En bra instruktör ser till att du hittar rätt i yogapositionen och hjälper till att fokusera och andas rätt.

Rätt kläder

När man utövar yoga så är kroppen det främsta verktyget. Men det finns träningskläder som är anpassade för just yoga – så kallade yogakläder. Bra yogakläder är utformade så att din kropp smidigt ska klara av yogaövningarna. Det vanligaste är att man har yogatights eller yogashorts och yogalinne.

Bli först att kommentera!

      Leave a reply

      Login/Register access is temporary disabled