Varför vi, och alla andra tjatar om chlorellapulver

De som gillar att hålla sig uppdaterade om hälsoprodukter och läsa hälsotidningar har säkerligen klickat sig in på en artikel om just chlorellapulver någon gång det senaste året. Men varför tjatar alla (oss själva inkluderade) om det, hur r det kopplat till juice detox och vad gör det för nytta egentligen?

Vi kan börja med att besvara förstafrågan lite snabbt för de som har ont om tid – det tjatas om chlorellapulver eftersom att det är en av de absolut mest näringsrika växterna som finns – och nu kommer vi förklara varför och vad det är. Chlorella är en sötvattensalg och är den rikaste växten i världen på klorofyll (cirka 2-3%) vilket lett till att den fått ett så snarlikt namn. Det går utöver pulverformen som vi föredrar, att stoppa i sig chlorella genom kapslar. Anledningen att vi gillar chlorella i pulverformat trots dess starka smak som kan ta sig en tid att vänja sig vid är att vi helt enkelt tycker att det känns renare och mer naturligt. Det gör det dessutom mycket enklare att inkludera i en juicefasta eller flytande detoxkur.

Den japanska befolkningen, som även anses vara den friskaste i världen, äter överlägset mest chlorella i världen vilket anses vara en av anledningarna till deras friska kroppar och det är även ifrån Japan man hittar den bästa Chlorellan. Det chlorella pulvret vi brukar använda oss av är Holistic Chlorellapulver som odlats i just japan och som blivit godkänt av det japanska hälsoministeriet som har de högsta kraven i världen gällande tillverknings- och odlingsprocessen.

Chlorellapulver består till 60% av rent, naturligt protein och innehåller även alla viktiga aminosyror kroppen behöver. Det har även extremt renande effekt på kroppen på grund av dess höga klorofyllhalt som bidrar till rening av både tarmar och blod samt hjälper kroppen att avlägsna gifter som den får i sig dagligen, bland annat tungmetaller. Det är just därför det är bland det mest återkommande tillskottet man hittar i detoxkurer och det finns faktiskt enligt forskning inte en enda dålig effekt på människors kropp av att äta chlorella. Det är även en väldigt populär produkt bland veganer som i vanliga fall har svårt att få i sig tillräckligt med naturligt jod.

Några extra anledningar att vi är så glada att använda denna alg i våra detoxkurer är att den är rik på enzymer som gör under för matsmältningen och tidigare nämnda chlorellan som neutraliserar kroppsodörer effektivt, däribland dålig andedräkt som kan vara ett symptom under en juicefasta.

Som ni kanske märkt så gillar vi fun facts och tänkte därför avsluta med att lista fem saker ni kanske inte visste om Chlorella.

 • Chlorella har visat sig kunna reducera olika kemikalier i bröstmjölk.
 • Att inta chlorella gör det lättare för kroppen att läka sår, magsår och skadad vävnad.
 • Japan har så höga kvalitetskrav på chlorella att det bara importeras ett enda märke till landet.
 • Chlorella främjar produktionen av interferon som är ett kroppens främsta försvar mot cancer.
 • Chlorella hjälper mot blodsockerproblem.
Holistic Chlorellapulver

Högkvalitativt chlorellapulver - godkänt av det japanska hälsoministeriet och helt fritt från tillsatser. Perfekt att ha i juicen eller smoothien.

229:- 249:-

1 Comment
 1. Reply
  Amanda 2017-02-16 at 21:42

  Älskar chlorella! 😀 Så bra!

  Leave a reply

  Login/Register access is temporary disabled